A password will be e-mailed to you.

Jarmuż można dodawać do różnych zup jarzynowych. Warto 🙂

 

jar

 

SKŁADNIKI

 

2-3 litry wody

rozdrobniona włoszczyzna

2-3 ziemniaki

brokuły

jarmuż

kilka pieczarek

sól

pieprz

/twoje-ulubione-przyprawy

do wyboru:

śmietana 18% lub/i serek topiony lub/i 1-2 łyżki masła lub/i 2 łyżki dobrej oliwy

 

zupa z jarmużem 1
PRZEPIS

 

Do gotującej wody dodać rozdrobnioną włoszczyznę, pokrojone ziemniaki, pokrojone pieczarki. Doprawić. Nieco później dodać brokułowe różyczki, żeby się za bardzo nie rozgotowały oraz jarmuż. Zupę można zabielić serkiem topionym lub śmietaną, można też okrasić tylko masłem, a jeszcze lepiej dobrą oliwą. Smacznego 🙂