A password will be e-mailed to you.

Z bobu można przygotować i zupę. Jeśli jest młody, lepiej nie obierać go, gdyż w skórce jest wiele witamin i mikroelementów. 🙂

 

bób

 

SKŁADNIKI

 

2-3 litry wody

włoszczyzna

pół kg bobu

kilka ziemniaków

/twoje-ulubione-przyprawy

opcjonalnie:

serek topiony lub/i śmietana

kilka pieczarek

posiekana zieleninka

 

włoszczyzna 1

 

PRZEPIS

 

Do gotującej się wody dodać rozdrobnioną włoszczyznę i pokrojone ziemniaki.  Dorzucić opłukany bób. Pod koniec można rozpuścić w zupie serek topiony lub zaprawić ją śmietaną 18%. Można też dolać trochę oleju tłoczonego na zimno lub masła. Doprawić, posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego 🙂

 

zupa z bobu