Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Staram się zawsze urozmaicać zupy, żeby nie powtarzały się te same. Dlatego za każdym razem dodaję różne składniki 🙂

 

włoszczyzna 1

rozdrobniona włoszczyzna

SKŁADNIKI

2-3 litry wody
rozdrobniona włoszczyzna
1 czerwona papryka
szklanka szpinaku (może być mrożony)
kilka pieczarek
1 świeży ogórek
3-4 ziemniaki
natka pietruszki
sól
pieprz

/twoje-ulubione-przyprawy
opcjonalnie:
serek topiony lub/i śmietana

PRZEPIS

Do gotującej wody dodać rozdrobnioną włoszczyznę i ziemniaki. Po kilku minutach dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w plastry pieczarki, pokrojonego w ćwierćplasterki świeżego ogórka oraz szpinak. Doprawić, dodać serek topiony lub/i śmietanę. Posypać natką. Smacznego 🙂

zupa z papryka i szpinakiem