To trochę niezwykła zupa, na razie zrobiłam ją w dwóch wersjach, ale pewno można będzie nadal z nią eksperymentować. 🙂
SKŁADNIKI
2-3 litry wody
włoszczyzna
1-2 cukinie pokrojone w półplasterki
szklanka oliwek (ja użyłam nadziewane papryką)
opcjonalnie- kilka pieczarek
opcjonalnie – kilka suszonych pomidorów
/twoje-ulubione-przyprawy
liść laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
serek topiony lub starty ser cheddar
trochę oliwy z oliwek
ugotowany osobno ryż na sypko
PRZEPIS
Do gotującej się wody dodać pokrojoną w plasterki włoszczyznę, jeśli chcemy, to i pokrojone pieczarki oraz pokrojone suszone pomidory, po kilku minutach dodajemy cukinię oraz oliwki, a także serek topiony lub utarty ser cheddar.Doprawiamy do smaku, polewamy odrobiną oliwki. Nalewamy zupę do przygotowanych talerzy z nałożonym ryżem 🙂