A password will be e-mailed to you.

To trochę niezwykła zupa, na razie zrobiłam ją w dwóch wersjach, ale pewno można będzie nadal z nią eksperymentować. 🙂

 

oliw 1

Zupa cukiniowo-oliwkowa z serem cheddari oliwką z oliwek.

SKŁADNIKI

2-3 litry wody
włoszczyzna
1-2 cukinie pokrojone w półplasterki
szklanka oliwek (ja użyłam nadziewane papryką)
opcjonalnie- kilka pieczarek
opcjonalnie – kilka suszonych pomidorów
/twoje-ulubione-przyprawy

liść laurowy

ziele angielskie
sól
pieprz
serek topiony lub starty ser cheddar
trochę oliwy z oliwek
ugotowany osobno ryż na sypko

PRZEPIS

Do gotującej się wody dodać pokrojoną w plasterki włoszczyznę, jeśli chcemy, to i pokrojone pieczarki oraz pokrojone suszone pomidory, po kilku minutach dodajemy cukinię oraz oliwki, a także serek topiony lub utarty ser cheddar.Doprawiamy do smaku, polewamy odrobiną oliwki. Nalewamy zupę do przygotowanych talerzy z nałożonym ryżem 🙂

Oliwkowe DWIE

Zupa cukiniowo-oliwkowa z suszonymi pomidorami i pieczarkami na bazie serka topionego.