A password will be e-mailed to you.

Kiedyś szparagi można było kupić tylko w czerwcu, teraz dłużej możemy cieszyć się ich smakiem 🙂

 

szp 1

SKLADNIKI

zielone szparagi
olej
łyżka masła
sól
pieprz

/twoje-ulubione-przyprawy

młode ziemniaki

parówki sojowe

koperek

kefir

opcjonalnie: młoda marchew

 

ziel. szp1

Należy odłamać końce szparagów.

 

PRZEPIS

 

Szparagi umyć, zielonych nie trzeba obierać, jednak należy odłamać grubsze końce. One same wiedzą, gdzie się mają złamać 🙂 Potem te końcówki możemy  obrać i użyć do każdej zupy jarzynowej, np.: http://zupa-brokulowo-szparagowa. Młode ziemniaki (można nie obierać) ugotować, pod koniec gotowania dorzucić parówki sojowe. Szparagi ułożyć na patelni (można też obok położyć młodą marchew) i poddusić. Doprawić.  Na talerzu posypać koperkiem. Do tego dania bardzo pasuje kefir.  Smacznego 🙂

 

szp. na pat 2