A password will be e-mailed to you.

Jak wspominałam, od czasu do czasu sięgam po ryby, ale staram się kupować te najlepsze, świeże, morskie, zdrowe 🙂

 

SKŁADNIKI

szklanka ryżu

1,5 szklanki wody

różne warzywa  (ja użyłam tym razem gotowej mieszanki mrożonej)

świeży sum

ziarno sezamu

sól

pieprz

/twoje-ulubione-przyprawy

dowolna surówka lub sałatka

 

sałatka

 

PRZEPIS

Ugotować ryż. Można  pod koniec gotowania dorzucić na wierzch rozdrobnione warzywa i przyprawy. Zależnie od tego, czy chcemy uzyskać bardziej miękkie, czy takie niedogotowane warzywa , można dodać je wcześniej lub później. Można też poddusić je osobno na patelni. Rybę posolić i posypać ziołami. Można ją panierować, ale ja wolę taką saute, posypaną tylko ziarnem sezamu. Nakładać na talerze wraz z dowolną surówką lub sałatką. Smacznego 🙂

 

SOM 2