A password will be e-mailed to you.

Jak wspominałam, czasami jadamy ryby. Wtedy staram się kupić jakieś smaczne i świeże. Tym razem wybrałam sandacza. 🙂

 

 

SKŁADNIKI

 

świeży sandacz bez ości

ryż

ziarno sezamu do posypania ryby

można też trochę oprószyć rybę mąką

Twoje ulubione przyprawy

kilka pomidorków do przybrania

posiekana zieleninka

surówka z kapusty kiszonej

 

najsmaczniejsza jest surówka z ukiszonej w domu kapusty 🙂

 

PRZEPIS

Nastawić ryż. W tym czasie przyprawić rybę i posypać ją sezamem (można też lekko oprószyć mąką). Smażyć z dwóch stron na oleju. Ja zawsze zaczynam smażenie od strony bez skóry, a następnie przekręcam i po pewnym czasie wyłączam gaz, pozostawiając rybę aby doszła.  Nakładać na talerze, przybrać np. pomidorkami koktajlowymi, posypać posiekaną zieleninką. Podawać z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej. Smacznego 🙂