A password will be e-mailed to you.

Tym razem do gotowego pilawu dodałam pokrojoną fetę 🙂

feta

SKŁADNIKI

szklanka ryżu (tym razem użyłam parboiled, który nigdy się nie klei)
1,5 szklanki wody
cebula
pieczarki
marchewka
feta (może być z ziołami)
sól
pieprz
zieleninka (koperek, pietruszka, kolendra)

/twoje-ulubione-przyprawy

 

PRZEPIS

 

Osobno ugotować ryż (można razem, ale akurat ten rodzaj ryżu trochę dłużej się gotuje, więc go dorzucam na patelnię, gdy już jest prawie miękki,  pod koniec duszenia warzyw). Na oleju poddusić przez kilka minut cebulę i pieczarki pokrojone w kostkę, marchew pokrojoną w słupki. dodać ryż, doprawić i wymieszać. Zakryć , a po kilku minutach nakładać, posypując obficie posiekaną zieleninką oraz serem feta pokrojonym w kostkę.  Smacznego 🙂

 

pilaw z fetą

pilaw z fetą