A password will be e-mailed to you.

Tym razem przygotowałam danie z dużych włoskich muszelek. Wbrew pozorom smak różni się w zależności od formy makaronu.

 

mak-wloski

 

SKŁADNIKI

paczka makaronu
słoik pomidorów w oleju (najlepiej domowej roboty)
25 dkg ścisłego białego sera

baby szpinak

sól

pieprz

przyprawa włoska lub /twoje-ulubione-przyprawy

 

baby-sz-1

 

 PRZEPIS

Do ugotowanego i odcedzonego makaronu  dodać pokrojone suszone pomidory wraz z olejem i ogrzewać jeszcze przez moment, żeby  danie nie zrobiło się za zimne po dodaniu zimnych składników. Następnie dorzucić pokrojony w kostkę biały ser. Przyprawić, wymieszać z surowym szpinakiem. Szpinak nieco zmięknie pod wpływem ciepła, ale pozostanie surowy. Smacznego 🙂

 

po-w-olejubialy-serek

 

 

mak-z-serem-szp-i-pom-s1