A password will be e-mailed to you.

Jeśli została nam kasza z obiadu, albo jeśli nie bardzo ją lubimy w zwykłej postaci, możemy z niej przygotować kotlety z dodatkiem sosów. 🙂

 

 

orzechy-w-1

 

SKLADNIKI

2 szklanki ugotowanej kaszy

rozdrobnione warzywa, np.: cebulka, papryka, cukinia

kilka pieczarek

kostka tofu wędzonego lub białego

duża garść orzechów włoskich

olej do smażenia

zieleninka

2 jajka

2 łyżki płatków owsianych

Twoje ulubione przyprawy

 

warzywa-do-kaszy

PRZEPIS

Na suchej patelni podprażyć pokruszone orzechy włoskie uważając, żeby się nie przypaliły.  Na drugiej patelni poddusić cebulkę (może być dymka), dodać pokrojone pieczarki, tofu  oraz na samym końcu pokrojoną paprykę (można też dodać kawałek papryczki chilli) i cukinię. Dorzucić orzechy i ugotowaną kaszę, doprawić.Dodać posiekaną zieleninkę, płatki owsiane i jajka. Lepić kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ulubionym sosem (może być pomidorowy lub ziołowy na bazie jogurtu). Smacznego 🙂

 

kotlety-z-kaszy-g