Jeśli została nam kasza z obiadu, albo jeśli nie bardzo ją lubimy w zwykłej postaci, możemy z niej przygotować kotlety z dodatkiem sosów. 🙂
SKLADNIKI
2 szklanki ugotowanej kaszy
rozdrobnione warzywa, np.: cebulka, papryka, cukinia
kilka pieczarek
kostka tofu wędzonego lub białego
duża garść orzechów włoskich
olej do smażenia
zieleninka
2 jajka
2 łyżki płatków owsianych
PRZEPIS
Na suchej patelni podprażyć pokruszone orzechy włoskie uważając, żeby się nie przypaliły. Na drugiej patelni poddusić cebulkę (może być dymka), dodać pokrojone pieczarki, tofu oraz na samym końcu pokrojoną paprykę (można też dodać kawałek papryczki chilli) i cukinię. Dorzucić orzechy i ugotowaną kaszę, doprawić.Dodać posiekaną zieleninkę, płatki owsiane i jajka. Lepić kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ulubionym sosem (może być pomidorowy lub ziołowy na bazie jogurtu). Smacznego 🙂